Přeskočit na obsah
shape-3
shape-4

Vzdělávání

Vyberte si z naší bohaté nabídky vzdělávacích kurzů a workshopů. Rozšiřte své znalosti, získejte nové dovednosti a posuňte se zase o krok dál.

Vybírat můžete jak z kurzů, na kterých se potkáte osobně s kolegy z oboru, nebo z online workshopů, ke kterým se připojíte z pohodlí vašeho domova nebo kanceláře, bez nutnosti kamkoli cestovat.

Naše semináře

odborne-poradenstvi

Efektivní využití programů VIS

Využívejte program Stravné 5 a Sklad na maximum!

Novinky v programu, chytré funkce, vychytávky a praktické tipy pro každodenní práci. To vše se zkušeným lektorem a ve společnosti vašich kolegyň z oboru.

Naše e-kurzy

vedouci-vs-ekonomka

Vedoucí ŠJ vs. ekonomka

Poskytneme vám praktický nástroj pro kontrolu hospodaření jídelny, naučíme vás porozumět si s ekonomkou a pomůžeme vám zajistit soulad mezi výstupy z jídelny a účetní evidencí.

kalkulace-2

Jak správně spočítat kalkulaci cen jídel

Naučíme vás správně přistupovat ke kalkulaci cen jídel i ve složitějších případech z praxe.

Naše webináře

Produkt Strava.cz
Produkt Otvírák

Živá vysílání s VIS

Moderní způsob vzdělávání a komunikace zábavnou formou, kdykoliv a odkudkoliv – to jsou webináře VIS.

Naše workshopy

Closeup of Accountant Hands Counting on Calculator

Finanční bilance

Jednou z důležitých disciplín, které musí každý vedoucí a ekonom jídelny znát, je finanční bilance. Na tomto online workshopu se naučíte, jak plnit svůj závazek vůči strávníkům a neporušovat vyhlášku, která strávníkům zaručuje, že dostanou pokrm v určité hodnotě, podle toho, kolik si za něj zaplatí.

Calendar With Days and clock on wood table

Normování

Jedna z největších obav vedoucích školní jídelny je normování. Společně s lektorem si vysvětlíme, co je to normování v počítači a jak postupovat. Vysvětlíme vám základní pojmy v normování jako jsou skladová karta, surovina nebo receptura. Ukážeme vám, co vše je třeba zkontrolovat před „spuštěním normování“. Podělíme se s vámi o tipy a triky našich servisních techniků pro efektivní normování.

kalkulace

Kalkulace

Nejdůležitější disciplínou, kterou musí každá/ý vedoucí jídelny znát, jsou kalkulace. Na tomto online workshopu se naučíte všechny základní pojmy a postupy výpočtů. Ukážeme vám, jak a z čeho se skládá kalkulace. Krok po kroku projdeme odhad kalkulace, s čím vším musíte předem počítat. Spočítáme společně cenu za jednu porci nebo jednotlivé položky.